Diéták

Kókuszos süti
hozzávalók 4 főre
1fő/ 4 db 14.00 ig

•10 dkg rozsliszt
•6 dkg zabpehely
•4 dkg kókuszreszelék
•3 dkg nád cukor
...
•1/2 kk szódabikarbóna
•1/2 kk sütőpor
•10 dkg olvadt vaj
•1 egész tojás
 

elkészítés

1.Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt (4-5-ös fokozat).
2.A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.
3.Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, a csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
4.A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük.
5.A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
6.Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyiakat), és 1 cm magas koronggá lapítjuk.
7.Előmelegített sütőben sütjük.
8.Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.


sütési hőfok:  180°C -  sütési mód:  alul-felül sütés
Bővebben
Ehető finomság!! 14.00 -ig 4 db
   5 tojás
   5 dkg édesítőpor
   3 dkg cukrozatlan kakaó
10 dkg darált mandula vagy dió vagy mogyoró

A tojások sárgáját az édesítővel és a kakaóval jó habosra keverjük, majd apránként bele a mandula.  A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.  Tortaformát kibélelünk sütőpapírral, 180 - 200 fokon kb 25 - 30 percig sütjük.

Nagyon könnyű, de a darált dió miatt nem esik szét. 
Se liszt, se cukor, se sütőpor .....
 
 
Zabfalatok – házilag - engedélyezett 14.00 ig 4 db


Hozzávalók:
• 20 dkg liszt/ebből 10 dkg teljes kiőrlésű
• 10 dkg darált dió



• 15 dkg zabpehely (diódarálón vagy aprítógépben ledarálva)
• 15 dkg nádcukor
• fél citrom reszelt héja
• 15 dkg Light vaj
• 1/2 tk sütőpor
• 1 tojás

Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk.
2. 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
 
Dió helyett kókusszal, mandulával is készíthetjük.
Ízében és állagában nagyon hasonlít a "bolti" zabfalatokra. Gyerekeknek is csomagolhatjuk, hiszen egészséges rágcsálnivaló. Kb. 40 db lesz belőle.


2 hétig kell csinálni 5 kg, heti 3x tornával!!!
 
 


Zöldség leves az mindig mehet a leve!!!!! amikor már nagyon éhes vagy!!
1 nap
Reggeli: 1 csésze zöld tea 1 teljes.k. pirítossal 5 dkg csirke mell sonka light vajjal 1 piros parika californiai
Ebéd: 2 szelet sovány hús grillezve csirke mell ,fél jégsalátával pici oliva olajjal és 1 paradicsommal
Vacsora: 1 alma


2 nap
Reggeli: 1 csésze zöld tea 2 db puffasztott rizs 1 tojás kemény
Ebéd: 1 szelet sovány hús natúr csirke mell fél zacskó barna rizzsel 2 kanál borsóval
Vacsora: 1 gyümölcs joghurt


3 nap
Reggeli: 1csésze zöld tea 1 db puffasztott rizs 1 körte
Ebéd: 2 tojás, spenóttal, 1 szelet teljes.k. pirítóssal
Vacsora: 1 szelet sovány halacska , 2 db kovi ubi


4 nap
Reggeli: 1csésze zöld tea 2 db piritos csirke mell sonka 10 dkg zöld paprika 1 db kalifornia
Ebéd: 3 tojás,1db lereszelve répa pici citrommal 4 szelet sovány sajt
Vacsora: gyümölcs saláta fél narancs fél alma fél körte natur joghurtal leöntve fél dobozzal


5 nap
Reggeli: gyümölcs saláta fél narancs fél alma fél körte natur joghurtal leöntve fél dobozzal
Ebéd: 1 db csirke mell barna rizs fél zacskóval főtt brokkolival 4 nagyobb fej is lehet
Vacsora: 3 db kefír 3 kocka csoki 80 % keserű

6 nap
Reggeli: 1 csésze zöld tea 2 db piritos light dzsemmel light vajjal
Ebéd: 1 sült v. párolt csirkecomb, saláta paradicsomos hagymás
Vacsora: 1 tojás, répa 2 db lereszelve fél almát is reszelj hozzá


7 nap
Reggeli: 1 csésze zöld tea
Ebéd: 3 szelet fõtt v. grillezett sovány hal, krumpi purével
Vacsora: bármi :-))))) csak óvatosan ne fájjon a pocikád !! és kezdődik előről a hét


 

Zöld Spárga Diéta

A spárga már nem csak a királyok eledele: az ízletes zöldséget egyre több helyen árulják elérhető áron. Ne habozz kipróbálni a spárgából készült fogásokat, amelyek egészségesek, és segítenek megszabadulni a felesleges.


A spárga néhány évtizeddel ezelőtt még drága volt és nehezen hozzáférhető; a belőle készült ételek pedig jobbára csak az éttermek kínálatában szerepeltek. Mára azonban bárki megkóstolhatja, és meggyőződhet áldásos élettani hatásáról. A spárga fűszeres szárában kevés a kalória, de rengeteg a hasznos tápanyag, így ez a zöldség ideális alapanyag egy nyári tisztítókúrához.



Tisztább, frissebb, egészségesebb


Finom, ráadásul egészséges

spárgakúra eredménye kívülről is észrevehető: a bőr tisztább lesz, és sokkal frissebbnek, egészségesebbnek tűnik. A zöldségben megtalálható hatóanyag méregteleníti a sejteket, elpusztítja a vírusokat, semlegesíti a rákkeltő anyagokat. A kálium segít megszabadulni a felgyülemlett húgysavtól, víztől és ammóniától. A máj, a vese és a tüdő jobban működik. Az alma- és citromsavak felpörgetik az anyagcserét és megkönnyítik az elraktározott zsírok felhasználását. A spárgában lévő rostok és nyákanyagok kíméletesen tisztítják a bélrendszert, serkentik a bélműködést és a salaktalanítást. A szaponin csökkenti a vérzsírszintet, javítja a vérben a létfontosságú HDL-koleszterin arányát, ami a szív és a keringés védelmében játszik fontos szerepet. A vas, a réz, a C- és a B9-vitamin serkenti a vérképződést, jókedvre derít, javítja az általános közérzetet.


Hogyan készítsük el?

Az alábbi receptekhez való 70 dkg tisztított spárgához körülbelül 1 kilogramm hámozatlan zöldség szükséges. Ha néhány napra előre vásárolunk spárgát, egy benedvesített, de nem túl nedves konyharuhán tároljuk a hűtőszekrényben. Ha lehet, az egész napi adagot egyszerre készítsük el, az esti adagot kihűlés után lefedve tároljuk a hűtőben.


A spárgafőzésre különféle kíméletes eljárások léteznek. A művelethez használhatunk speciális, betétes spárgafőző edényt, amelyet nagyjából az egyharmadáig kell megtölteni vízzel, és így kell beleállítani a spárgaszálakat. Ha nincsen ilyen edény, akkor megfőzhetjük a spárgát fektetve, egy forrásban lévő víz fölé helyezett pároló edénybe téve. Készíthetünk pároló „ágyat” a spárga héjából is, ilyenkor úgy töltsük fel az edényt vízzel, hogy éppen csak elfedje a zöldségeket. A párolás átlagos időtartama 15–20 perc. Ha a spárga elkészült, semmiképp ne öntsük ki a főzővizét, amely értékes oldott ásványi anyagokat tartalmaz, és serkenti a diéta tisztító hatását. A főzővizet lehűtve fogyasszuk étkezés előtt vagy után.


Mindennap ugyanaz


Reggeli: 1 grépfrút vagy ½ sárgadinnye, 1 nagyobb alma. Hozzá 2-3 szelet puffasztott rizs

Választhatő tízórai és uzsonna:


 
-1 pohár natúr joghurt
- ½ liter író vagy aludttej
- ½ sárgadinnye

Fontos: Legalább 2 liter folyadékot fogyasszunk el, legjobb a csendes ásványvíz, az édesítőszer nélküli gyümölcs- vagy gyógynövénytea. Lehetőleg mondjunk le a kávéról és a fekete teáról.


Omlettes spárgasaláta

 Kockákra vágunk 1 szelet kenyeret (3 dkg), majd zsiradék nélkül megpirítjuk. Elkeverünk 1 tojást 2 evőkanál tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverünk 1-2 evőkanál finomra vágott snidlinget. Kikenünk 1 teáskanál olajjal egy serpenyőt, majd a tojásból vékony omlettet sütünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd szorosan feltekerjük, és a tekercset vékonyan felszeleteljük. Egy tálban összekeverünk 10 dkg vegyes leveles salátát és 20 dkg főtt, darabokra vágott spárgát egy 2 teáskanál olajból, 2 evőkanál narancsléből vagy kevés citromléből kevert öntettel. Az omlett-szeleteket és a kenyérkockákat elosztjuk a tetején, majd borsot darálunk rá.
Tápérték: kb. 346 kcal


Spárga háziasszony módra 


 2 kisebb, laposra klopfolt borjúszeletet (10 dkg) 1 teáskanál olajban aranybarnára sütünk, majd sózzuk és borsozzuk. A pecsenyelevet felöntjük 2 evőkanál citromlével, majd megmártjuk benne a sülteket. 25 dkg párolt spárgával és 12 dkg kisebb héjában főtt burgonyával tányérra rendezzük. 1,5 dkg zsírszegény fűszervajjal és egy maréknyi petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Tápérték: kb. 325 kcal


Svájci spárgasaláta


 A csomagoláson lévő leírás szerint elkészítünk 5 dkg vadrizst vízben vagy levesben főzve. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. 25 dkg főtt spárgát feldarabolunk. Öntetet készítünk 1 kisebb narancs levéből, 1 evőkanál olajból és 1-2 csepp Tabasco szószból. A vadrizst és a spárgát összekeverjük az öntettel. Salátalevelekre szedjük, majd 3 dkg nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonkával tálaljuk. Bőségesen megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Tápérték: kb. 325 kcal


Spárgatál


 8 dkg vékonyra szeletelt csirkehúst lefedve kb. 10 perc alatt puhára főzünk 10 dkg hámozott burgonyával és 1 babérlevéllel 3,5 dl forró instant levesben. 20 dkg főtt, darabokra vágott spárgát és 13 dkg leöblített párolt zöldborsót adunk hozzá, és pár perc alatt összemelegítjük. Egy maroknyi finomra vágott zellerzöldet szórunk rá, majd ízesítjük pár csepp Tabasco szósszal.
Tápérték: kb. 325 kcal




Hentes-saláta Felszeletelünk 20 dkg héjában főtt burgonyát, feldarabolunk 20 dkg főtt spárgát, összekeverjük, majd hozzáadunk 4 dkg csíkokra vágott főtt sonkát. Öntetet készítünk 1 dl meleg zöldséglevesből, 2 teáskanál olajból és kevés ecetből, majd hozzáadjuk a salátához. Ízesítjük sóval, borssal. Egy tányérra salátaleveleket teszünk, erre halmozzuk a salátát, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Tápérték: kb. 335 kcal


Penne Bresaola 1 liter sós vízben megfőzünk 5 dkg penne vagy rövid makaróni tésztát. Leszűrjük és melegen tartjuk. Feldarabolunk 20 dkg főtt spárgát, majd 2 teáskanál olívaolajjal együtt összekeverjük a tésztával. 4 dkg csíkokra vágott Bresaolát (szárított sonkaféle) és ízlés szerint finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. 1 evőkanál reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Tápérték: kb. 360 kcal


Tavaszi egyveleg Megfőzünk 3 dkg rizst, majd félretesszük. 3,5 dl instant levesben félpuhára párolunk 10 dkg tisztított sárgarépát és 15 dkg zöldborsót. Hozzáadunk 2 szál felkarikázott újhagymát és 25 dkg főtt, feldarabolt spárgát. Sóval és őrölt feketeborssal ízesítjük. Hozzáadjuk a rizst, majd belekeverünk még 2 teáskanál olívaolajat. 1 maroknyi finomra vágott zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Tápérték: kb. 335 kcal



Fehér, lila, zöld


A klasszikus fehér spárgát földtöltésekben termesztik, és learatják, még mielőtt a növény hegye elérné a napot és a levegőt. Ennek a fajtának a legenyhébb az íze. Ha hagyják, hogy a spárga feje kibújjon a földből, a növény a külső levegő hatására anthocián termelésébe kezd, ami kékes-lilásra festi a színét.

A zöld spárga sík ültetvényeken nő, a nap érlelő hatása alatt. Közben klorofillt termel, ennek köszönheti a növény szára sötétzöld színét. A zöld változatban van a legtöbb karotin (A-provitamin), és emiatt kifejezetten erős-fűszeres az íze is. Csak a szár alsó harmadát kell meghámozni. A receptekhez bármely spárgafajtát felhasználhatod.


Nem kell feltétlenül mindig extra minőséget vásárolni, a lényeg, hogy a spárga friss legyen. Ezt a kemény, rugalmas szárról, a zárt, nem „kivirágzott” fejrészről ismerheted fel. A vágási felület legyen lédús, nem szabad fásnak vagy penészesnek lennie.



spárga reggelire
 Hozzávalók:

· 30 dkg
spárga

· 3 dkg Rama margarin , plusz a sütéshez

· 4,5 dkg zsemlemorzsa (frissen darált zsemléből is jó)

· 3 db keménytojás

· só

·
bors
· petrezselyem
· olívaolaj
· toastkenyér


Elkészítés:

 A spárgát feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. A tojásokat szintén megfőzzük. Toastkenyereket ujjnyi szeletekre vágjuk, és vajban mindkét oldalukat megsütjük.
A vajat edenyben megolvasztjuk, beletesszük a zsemlemorzsát, megpirítjuk. A főtt tojást összetörjük egy villával, hozzákeverjük a pirított zsemlemorzsát, sót, borsot, petrezselymet. Külön tálkákba szedünk egy-egy adagot, ráteszünk néhány darab spárgát. Fogyasztás előtt néhány csepp olívaolajat öntünk az ételre. A pirított toastkenyérrel tálaljuk.



csőben sült spárga



Hozzávalók:

· 80 dkg
spárga

· 2 evőkanál
olaj

· 1 kávéskanál
citrom

· só

· kevés cukor

· 20 dkg főtt sonka

· 2 dkg vaj

· 5 dkg parmezán sajt

· 1 dl tejföl
Elkészítés:


A megtisztított spárgát egy evőkanál olajjal, citromlével, sóval, kevés cukorral megfőzzük, a levét lecsurgatjuk, olajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük. Erre rakunk egy sor főtt, vékonyra szeletelt sonkát, kevés reszelt sajtot, vajforgácsokat, erre jön egy sor spárga, majd megint sonka. Az utolsó réteg spárgát megszórjuk sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben közepes lángon megsütjük úgy, hogy a teteje aranybarnára piruljon.


Lazacos


Hozzávalók:

 · Személyenként kb. 10 dkg spagetti

· Személyenként 4 szál zöld
spárga

· 300 ml zöldséglé (kockából)
· 1 evőkanál fehérbor
ecet
· 1 evőkanál tejföl
· 1 csipet só
         1 csipet cayenne
bors


Elkészítés:


A spárgát meghámozzuk, és félbe vágjuk. Azt a felét, amelyiken a spárga feje van falatnyi, a másik felét pedig ujjnyi széles darabokra vágjuk. A lazacot is falatnyi darabokra vágjuk. A spagettit 10 dkg-ként 1 liternyi sós vízben megfőzzük. Míg a tészta fő, felforrósítjuk a zöldséglét, hozzáadjuk a lazacot és a spárga felső felének a darabjait, ezeket 4 percig pároljuk, majd kivesszük a léből, és melegen tartjuk. A spárga alsó részének ujjnyi szélesre vágott darabjait 5 percig főzzük a zöldséglében, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a fehérborecetet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a szószba az egészben hagyott spárga és lazac darabokat. A szószt óvatosan összekeverjük a spagettivel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


leves
 Hozzávalók:
· 1,5 kg zöld vagy fehér
spárga
· 1/2 teáskanál só

 · 1 csipet cukor

· 2,5 dl zöldséglé (leveskockából)

· késhegynyi fehér
bors

· 1 evőkanál étkezési keményítő

· 1 dl tejföl
· 2 eevőkanál finomra vágott
kapor

 Elkészítés:



spárgát megmossuk, leitatjuk. A spárgasípokról levágjuk a fás részt, alsó végén kezdve vékonyan lehámozzuk. A spárgafejeket 5 cm-es darabokban levágjuk és félretesszük. A maradék spárgát kis darabokra aprítjuk, és sóval, cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi, lefedve 15 percig főzzük. A zöldséglevet felforraljuk, a spárgafejeket beletesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A megfőtt apró spárgát mixerbe öntjük és pépesre zúzzuk, vagy szitán áttörjük. A főtt spárgafejeket szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük. A leszűrt zöldséglevet és a spárgapürét összekeverjük, hozzáadjuk a spárgafejeket, és hozzáöntjük a cukros-sós levet. A keményítőt 1/2 dl hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük. Beleöntjük a levesbe, és állandó keverés közben felforraljuk. Vágott kaporral meghintve tálaljuk.



halas

Hozzávalók:
· ½  kg halfilé
· 20 dkg
spárga
· 1 evőkanál gyömbér

 · 2 evőkanál mandula

          ½· kg gomba (lehet dobozos is)


         2 szál újhagyma

· 1 evőkanál olaj
 1 teáskanál étkezési keményítő
         125 ml csirkehúsleves (kockából)


Elkészítés:


halfiléket egyenként egy darab fóliára helyezzük. Az újhagymákat hosszában kettévágjuk, majd 4 cm hosszúságúra darabaljuk. Az olajat wokban, vagy serpenyőben felhevítjük. Az újhagymát, a gyömbért, a mandulát és a gombát kb. fél percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk az előzőleg étkezési keményítővel elkevert csirkehúslét. Közepes tűzön addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzhelyről, és hozzáadjuk a spárgát. A szószt kicsit lehűtjük, majd egyenletesen elosztjuk a halszeleteken. A fóliákat összezárjuk, a kis csomagokat gőzben (forró sütőbe tepsiben vizet rakva gőzt képzünk és a tepsi fölé, a sütőrácsra helyezzük a halas csomagokat) addig páruljuk, míg a hal puha nem lesz (kb. 10 perc).


burgonyás


Hozzávalók:

 · 1 teáskanál KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves ízesítő

     2 tojás

· 1 pohár tejföl

· 2 tojás
 7,5 dkg reszelt sajt

 10 dkg kockára vágott húsos szalonna
  50 dkg burgonya

· 30 dkg spárga

 · 2 teáskanál KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves ízesítő


         1 csomag mélyhűtött leveles tészta



Elkészítés:


Megtisztítjuk a zöldségeket, a krumplit karikára, a spárgát 2-3 centis darabokra vágjuk. Levesporral ízesített vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, egy tepsibe rakjuk, az alját villával megszurkáljuk. A leszűrt zöldségeket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a szalonnakockákat. A tojást, a tejfölt, a sajtot és a levesízesítőt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.


kokuszos
Hozzávalók:


· 1 teáskanál KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves ízesítő


· 2 tojás

· 1 pohár tejföl

· 2 tojás

 · 7,5 dkg reszelt sajt

· 10 dkg kockára vágott húsos szalonna

· 50 dkg
burgonya

 · 30 dkg spárga

   2 teáskanál KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves ízesítő

         1 csomag mélyhűtött leveles tészta



Elkészítés:



Megtisztítjuk a zöldségeket, a krumplit karikára, a spárgát 2-3 centis darabokra vágjuk. Levesporral ízesített vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, egy tepsibe rakjuk, az alját villával megszurkáljuk. A leszűrt zöldségeket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rászórjuk a szalonnakockákat. A tojást, a tejfölt, a sajtot és a levesízesítőt összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük. 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.



bazsalikomos

Hozzávalók 4 személyre:



· 50 dkg zöld
spárga (vagy 1 kg fehér)


· 1 csokor
bazsalikom

· 3 dkg tisztított
pisztácia

· 1 evőkanál ételízesítő

          25 dkg széles metélt tészta

 · A hollandi mártáshoz:

 · 4 tojássárgája


       2 dl tejszín


· 15 dkg vaj


· 1 evőkanál
citrom


Elkészítés:
A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk, a spárgát kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, leveleit apróra vágjuk. A pisztáciát összevagdaljuk.

A spárgát sós vízben kb. 8 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk. A spárgát megszórjuk az ételízesítővel. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Elkészítjük a hollandi mártást. (Lásd a pulykanyársnál.) Belekeverjük a bazsalikomot és a pisztáciát. A tésztát összeforgatjuk a hollandi mártással és a spárgával, ha kell kevés spárga főzőlével lazítjuk, és kínáljuk.



torta
Hozzávalók 6 személyre:


· 30 dkg mélyhűtött leveles tészta


· 25 dkg
spárga

· 10 dkg gépsonka


  1 csokor petrezselyem


· 1 teáskanál vaj


· 1 teáskanál cukor


· fél liter besamel mártás


· 2 tojás

· 4 tojássárgája


· 10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

 A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk felengedni. A spárgát alaposan megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk, és apróra vagdaljuk.
A spárgát a vajjal és a cukorral nem túl puhára főzzük. A besamelt elkeverjük a tojásokkal és a tojássárgájákkal. Beledolgozzuk a sonkát, a sajtot és a petrezselymet is. Kevés borssal fűszerezzük. A leveles tésztát kinyújtjuk, a lapokat egymásra fektetjük, és még egyszer kinyújtjuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy az oldalára is jusson. A lelógó részeket levágjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formába öntjük a besamelt



A kenyeret mindkét oldalon enyhén megpirítjuk. Vékonyan megkenjük a hollandi mártással és ráfektetjük a sonkát. Kirakjuk a lecsöpögtetett spárgadarabokkal. Tetejére 1-1 szelet gouda sajtot helyezünk és grillsütőben 1 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

 


spárga tekercs


Hozzávalók:


· 80 dkg zöld
spárga

 · 40 dkg gépsonka


· 20 dkg majonéz

 · 2 evőkanál tejföl

· 1 evőkanál joghurt

 · 1 teáskanál mustár

 · pár csepp
citrom

· fehér
bors



Elkészítés:

 A spárgát alaposan megtisztítjuk, kötegeket készítünk belőle. A zöld spárgát sós vízbe állítjuk úgy, hogy a feje kilátszódjon. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amíg a spárga fő, elkészítjük a majonézmártást. Ehhez a majonézt kikeverjük a tejföllel és a joghurttal. Mustárral, pár csepp citromlével, ízlés szerinti porcukorral, sóval, fehér borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett spárgából 4-5-öt összefogunk, és sonkaszeletelkbe tekerjük (ha szükséges, fogvájóval összetűzzük). A spárgatekercseket a majonézöntetbe mártogatva fogyasztjuk.


Megjegyzés:


Tudja-e, hogy
a fehér spárgát sós-cukros, míg a zöldet sós vízben kell megfőzni? Ha nem vágja le főzés előtt a fás részeket, a zöldség megkeseredik. Ne a tisztításnál spóroljunk: ha a spárga megkeseredik, az egész ételt ki kell dobni!


joghurtos
 Hozzávalók:


         4 szál
sárgarépa

· 20 dkg spárga

· 20 dkg karalábé

  2 csomag újhagyma

  20 dkg hajdina

· 10 dkg
hajdinaliszt

       2 tojás

        a sütéshez
olaj

          4 dl joghurt
     
majoránna

· snidling

          zsemlemorzsa


Elkészítés:


A megmosott hajdinát megfőzzük, és kb. 10 percig duzzasztjuk. Hozzákeverjük a hajdinalisztet, a tojást és az egyik csomag karikára vágott és kevés olajban megpirított újhagymát. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük és jól összekeverjük. A masszából hengereket formázunk, amelyeket zsemlemorzsába forgatunk és bő forró olajban ropogósra sütünk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát, karalábét és a hagymát hasábokra vágjuk, egy kevés forró kukoricaolajban pároljuk, pirítjuk, sózzuk és egy kevés vízzel fedő alatt félpuhára pároljuk. A spárgát forró sós vízben megfőzzük. A megpárolt zöldségeket forrón a tanyérra helyezzük, mellé tálaljuk a ropogósokat és snidlinggel fűszerezett joghurtot kínálunk hozzá.


Avokádó krémes diéta


Reggeli mindennap 1 db gyümölcsös joghurt - tea vagy 1 db teljes kiörlésű kenyér 1db light sajtal -tea vagy mozerella 3 db és 2 db paradicsom - tea vagy 2 db tojás 1 uborkával fél tea!
Tízórai: 2 db joghurt vagy 2 db kefir


Ebédre  és vacsorára :  ebédre többet együnk vacsorára kevesebbet...fényképpet raktam mellé..............u.a. az az ebéd és a vacsora a napokat nem lehet megcserélni ha a levest nem szeretitek akkor másfajtábol készitsétek el. pl. brokkoli...



1 nap: Avokádó krém



• 2 kisebb avokádó (aligátorkörte)
• 1-2 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 5 dkg natúr ömlesztett sajt
• pár csepp citromlé
• só
• bors


  • Megtiszítjuk az avokádót, éseltávolítjuk a magját.
• A húsát darabokra vágjuk, és aprítógépbe tesszük.
• Hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, az ömlesztett sajtot, citromlevet,és krémes állagúra keverjük.
• Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint



2 nap: Brokkolis-citromos hal csőben sütve




• 3 nagy szelet lazac

• 1 kg brokkoli
• 1 citrom
• 5 dkg vaj
• fűszerkeverék amelyiket szereted, kevés tengeri só

1. A lazacokat a fűszerkeverékkel jól beszórjuk.
2. Egy serpenyőben a vajon hirtelen mindkét oldalát megsütjük.
3. Egy közepes tepsibe a megsült halat áttesszük. Tetejére fél citrom levétnyomjuk. Megrakjuk a brokkolival, sózzuk. A másik fél citromot karikára vágjukés a tetejére tesszük.
4. Előmelegített sütőben megsütjük (15 percig alufólia alatt, majd levesszük,és tovább sütjük).
sütési hőfok:
190°C

3 nap: Cukkini leves





• 2 közepes cukkini
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2 szál újhagyma
• 2 ek Vega Mix (helyettesíthető 2 darab zöldségleves-kockával vagy egyébételízesítővel)
• 1 tk őrölt kakukkfű
• 1 tk morzsolt oregánó
• 1/2 tk őrölt feketebors
• kb 1/2 dl olívaolaj
• ízlés szerint só, őrölt chili


elkészítés

A hagymákat és a cukkinit (utóbbit hámozás nélkül!) felkockázzuk.

Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzákeverjük a cukkinit, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt pároljuk.

Mikor már majdnem teljesen megfőtt, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, valamint hozzáadjuk a sót és a Vega Mixet.

Forralva még főzzük néhány percig, majd ízlés szerinti krémességűre turmixoljuk (én kicsit darabosra szoktam hagyni), ha túl sűrűnek érezzük, vízzel higítjuk.

Hozzáadjuk a kakukkfüvet, az oregánót és a feketeborsot (aki csípősen szereti, tegyen bele chili őrleményt is), és lefedve hagyjuk kb. 15 percig még az elzárt tűzhelyen párolódni.


4 nap: Kukoricás – répás spagetti




• 2 nagyobb,vastagabb sárgarépa
• fél doboz kukorica
• 3 fej piros retek
• 150 g durum spagetti
• őrölt kömény
• só, bors, petrezselyem
• 5 ek olaj


elkészítés

 1. Egyserpenyőbe teszünk 5 ek olajat, amibe beletesszük a felkarikázott répát ésretket.
2. Pár percig fedő alatt párolva pirítjuk, beleszórjuk a kukoricát ésfűszereket. Köményből minél többet, annál finomabb lesz.
3. Ismét 2-3 perc párolás, és jön rá a spagetti egészben, vagy tördelve.
4. Vízzel felöntjük, hogy ellepje, és addig főzzük, amíg a tészta teljesen megnem puhul.


5.nap : Télbúcsúztató gyümölcssaláta recept




hozzávalók 4főre

 • 1 db körte
• 1 db alma
• 1 db banán
• 1 db kivi
• 1 db narancs
• 1 marék dió
• kevés frissen facsart citromlé
• 3 ek méz


1. A diót száraz serpenyőbenmegpirítjuk, apróra törjük, hűlni hagyjuk.

2. A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk,és összekeverjük őket.

3. Mézzel ízesítjük, kis tálakba téve kínáljuk és pirított dióval megszórjuk atetejét



6 nap:Mandarinos-balzsamecetes zöldsaláta recept





hozzávalók 4főre





• fél doboz madársaláta, • fél doboz ruccola saláta

• 2 paradicsom, • 1 california paprika

• 1 alma, • 4 mandarin

• olívaolaj, • balzsamecet

• 1 ek méz, • 1 ek mustár

• tetszés szerint pirított magvak


elkészítés


 A saláta alapanyagait összekeverjük, az almát kis kockákra vágjuk, a mandarint szeletekben a salátába keverjük.
Diót, mandulát pirítunk, az egészet olívaolajjal, balzsamecettel, mustárral és mézzel ízesítjük.


7. nap: 5 db gyümölcs és sok sok folyadék, ezen a napon tényleg nem ehetsz semmimást.!!!!













NASI BÜNTETLENÜL

A zabpehely közkedvelt a sportolók körében mivel lassú, egyenletes felszívódású szénhidrát forrás. Pontosan emiatt folyamatosan tartja a vércukor szintet, emiatt nagyon jól elnyomja az éhség érzetet: aki zabpelyhet eszik rendszeresen reggel az kevésbé hajlamos nassolgatásra délelőtt, ami az egyenletes vércukorszintnek köszönhető. Emellett ...rosttartalma és magas B1 és E vitamin tartalma szintén előnyös.
Éppen emiatt az alábbi rövidke írásban szeretnék ismertetni egy nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető receptet. A zabpehely amúgy is (növényhez mérten) magas fehérje tartalmát még tovább megfejeljük egy kis hozzáadott tojással és fehérje porral, aminek következtében egy egyszerűen szállítóható és hasznos snacket kaptunk! A hozzávalók egyszerűek, könnyen beszerezhetők.


Hozzávalók:
1 bögre natúr zabpehely
5-6 tojás fehérje
4 mérőkanál tejsavó fehérje por (ízlés szerinti ízben)
2 teáskanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál méz (vagy juharszirup "ha Amerikásan adjuk elő")
1 fél aszalt gyümölcs (mazsola, szilva...)
(ha túl sűrű a massza akkor minimális tej)
Az összetevőket elkeverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk, amiből kis lapos korongokat formálunk. Ezután sütőpapírra helyezzük őket és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a szélük meg nem barnul!
Ezzel a recepttel olyan nasira tehetünk szert ami sütinként kb. 12-17 gramm fehérjét tartalmaz emellett lassú felszívódású szénhidrátot és "jó zsírokat" amelyek szintén elengedhetetlenek a fejlődéshez






















                        
Ananász diéta
Minden nap:

- Reggeli: 1 kis szelet (2 dkg) rozskenyér 
, kevés zsírszegény vajjal, hozzá 2 evőkanál sovány tehéntúrót  és 1 szelet friss ananászt, vagy 1 lágy tojást , vagy 4 szelet sovány csirke mell sonka

- Tízórai: 2 dl ananászlé

- Uzsonna: 2 dl joghurt,
zöldfűszerekkel

Fontos!
Naponta 2 liter szénsavmentes ásványvíz
, gyógytea és gyümölcstea elfogyasztása javasolt!





















1. nap

Ebéd:

Hawaii rizs (345 kalória)

5 dkg rizst
főzz meg sós vízben.
Keverj bele 3 dkg, csíkokra vágott sovány csirkemellet, 2 dkg mazsolát és 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Az egészet melegítsd össze.

Vacsora:

Ardenneki saláta (380 kalória)

Keverj össze 1 szelet kockára vágott, friss ananászt, 1 kockára vágott körtét és néhány, csíkokra vágott cikórialevelet. A többi cikória- vagy salátalevéllel bélelj ki egy tálat és halmozd rá a gyümölcsös salátát. Citromlével locsold meg. 3 dkg erős ízű sajttal 
  körítsd, és szórd meg 1 dkg, durvára vágott dióval. Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz.

2. nap

Ebéd:

Halfilé karotta-ágyon (340 kalória)

25 dkg sárgarépát 
vágj vékony hasábokra és 1 dkg vajon párold meg. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítsd. Kevés levessel  öntsd fel és 5 percig párold. Adj hozzá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Melegítsd össze, petrezselyemmel szórd meg. Közben 15 dkg tengeri halfilét citromlével locsolj meg és sós gőzben párold.

Vacsora:

Ananászos sonkasaláta (345 kalória)

1 szelet, kockára vágott, friss ananászt keverj össze 3 dkg csíkokra vágott sovány sonkával.
Néhány salátalevelet fektess tányérra, halmozd rá a sonkás ananászt és locsold meg olaj és 
citromlé és néhány csepp Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz.
3. nap

Ebéd:

Grillezett karaj almakompóttal (345 kalória)

A pulykamell sózd, borsozd, kevés olajjal kend meg és grillsütőben vagy teflonserpenyőben süsd meg. 1 teáskanál mézet 
3 evőkanál vízben oldj fel és melegítsd meg. Tegyél bele 2 kis, felszeletelt almát meg 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Citromlével, őrölt fahéjjal fűszerezd, 2 percig párold. A hús mellé kínáld.

Vacsora:

Gyümölcssaláta (330 kalória)

Vágj fel 1 mangó 1 kiwi  2 gerezd
ananászt pedig cikkekre.


4. nap

Ebéd:

Ananász-omlett (345 kalória)

2 tojást 2 evőkanál tejjel verj fel habosra. Pici sóval és őrölt gyömbérrel fűszerezd. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat forrósíts, öntsd bele a tojásmasszát 
Amint szilárdulni kezd, fektess rá 2 karika friss ananászt és fedő alatt süsd készre. 2 teáskanál pirított szezámmaggal megszórva tálald.

Vacsora:

Ananászos káposztasaláta (345 kalória)

10 dkg savanyú káposztát keverj össze 1 szelet, kockára vágott friss ananásszal és 1 teáskanál mazsolával.1 evőkanál zsírszegény majonézt keverj ki 0,5 dl kefirrel. Mustárral, 2 csepp folyékony édesítőszerrel 
sóval fűszerezd és keverd a salátába. Legalább 1 órát érleld. Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz.
5. nap

Ebéd:

Egzotikus csirkemell (345 kalória)

Párolj meg 20 dkg karikára vágott pórét 1 teáskanál olajon. Adj hozzá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt és szórd meg curryvel. Öntsd fel 0,5 dl zöldséglével 
és párold meg. Közben 1 teáskanál olajon piríts meg egy fél, sóval és gyömbérrel fűszerezett csirkemellet  Köret: 10 dkg főtt rizs.

Vacsora:

Sajtos saláta (340 kalória)

Salátalevelekkel bélelj ki egy tányért. Halmozz rá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt és 3 dkg kecskesajtot 
1 teáskanál olaj és citromlé keverékével locsold meg. Szórd meg 3 dkg, durvára vágott földimogyoróval.


Fehérje alapú diétáról

E diétát a hetvenes években Blackburn, az USA Harvard egyetemének professzora és a francia Apfelbaum professzor próbálta ki és vezette be négyezer betegen.
A fogyás legjobb módszere a teljes böjtölésen, a diétázáson alapul. De kimerülnek a szervezet zsírtartalékai és fehérjetartalékai is, elsősorban ami az izmokat illeti: a test soványhústömege csökken. Ahelyett, hogy zsírok kilóit vesztenénk el, a jótékony hatású soványhús-tömegből, azaz a fehérjékből veszítünk kilókat. Pedig ezek alapvetően fontos elemeket képviselnek. Mivel a böjtölés állapotában a szervezet fehérjetartalékai kimerülnek, adjuk meg neki a megfelelő fehérjéket megfelelő mennyiségben, hogy ezáltal gondoskodjunk szükségleteiről.

A fehérjék e bőséges bevitele arra készteti a szervezetet, hogy pótlólagos energiát szerezzen máshonnan. Ezért egyenesen azokról a helyekről fogja az energiát felvenni, ahonnan mi akarjuk: a zsírtartalékainkból. Ebben az esetben szervezett böjtölésről van szó. Ez a fehérjediéta alapelve.
  • könnyű súlyvesztés (a fehérjéknek köszönhető jóllakottság érzésével),
  • gyors súlyvesztés, veszély és fáradtság nélkül,
  • az alakot tiszteletben tartó minőségi eredmény: az izomtömeg megőrződik, a zsírtömeget fogyasztjuk el,
  • az eredmény: szépség, mivel a bőr tónusát tiszteletben tartja

Fehérje diéta 1

Mintaétrend az első hétreVáltozatok reggelire
1 pohár alacsony zsírtartalmú joghurt
2 db főtt tojás paradicsommal
2 db. lágy tojás sóval, borssal,
2 dl zsírszegény tej
2 dl zsírszegény tej és egy banánalacsony zsírtartalmú műzli és
2 dl zsírszegény tej

Változatok tízóraira
1 pohár zsírszegény joghurtfél csésze mandula,
1 sárgarépa
1 banán,
 2 dl zsírszegény tej

Változatok ebédre
grillezett csirkemell párolt brokkolival
grillezett pulykamell párolt kelbimbóval
spenótfőzelék két tojássalpárolt lazac piros paprikával,
zöldsalátávaltonhalas szendvics sajttal, paradicsommal,
 tojássalátlagos adag bármiféle húsból zöldséggel

Változatok uzsonnáraegy
alma, két dl. zsírszegény tejfél csésze mandula vagy mogyorógyümölcs izlés szerint
, 2 dl. zsírszegény tejhárom kanál mogyorókrém

Változatok vacsorára
saláta főtt tojásból,
zöldsalátából, uborkából,
paradicsombólzöldséglevesegy pohár kefír,
 egy paradicsombabsalátazöldségsaláta zsírszegény sajttal

Fehérje diéta 2

1.nap
Reggeli: két darab lágy tojás sóval és borssal, 2 dl zsírszegény tej.
Tízórai: egy pohár zsírszegény gyümölcsjoghurt.
Ebéd: grillezett csirkehús brokkolival.
Uzsonna: három kanál mogyorókrém.
Vacsora: saláta főtt tojásból, zöldsalátából, paradicsomból és uborkából.


2. nap
Reggeli: két darab főtt tojás paradicsommal.
Tízórai: fél csésze mandula, egy sárgarépa.
Ebéd: grillezett pulykamell, egy csésze párolt brokkoli vagy kelbimbó.
Uzsonna: gyümölcs ízlés szerint, 2 dl zsírszegény tej.
Vacsora: zöldségsaláta zsírszegény sajttal.


3. nap
Reggeli: alacsony zsírtartalmú müzli, 2 dl zsírszegény tej.
Tízórai: egy pohár zsírszegény gyümölcsjoghurt.
Ebéd: spenótfőzelék két tojással.
Uzsonna: fél csésze mandula vagy mogyoró.
Vacsora: babsaláta


.4. nap
Reggeli: 2 dl zsírszegény tej, egy banán.
Tízórai: egy pohár zsírszegény gyümölcsjoghurt.
Ebéd: tonhalas szendvics sajttal, paradicsommal, tojással.
Uzsonna: egy alma, 2 dl zsírszegény tej.
Vacsora: egy pohár kefir, egy paradicsom.


5. nap
Reggeli: egy pohár alacsony zsírtartalmú joghurt.
Tízórai: egy banán, 2 dl zsírszegény tej.
Ebéd: párolt lazac pirospaprikával, zöldsalátával.
Uzsonna: egy alma, 2 dl zsírszegény tej.
Vacsora: zöldségleves.



A laktózérzékenység alapvető oka: mint már korábban bemutattuk, hogy a szervezet nem képes lebontani a tejben, illetve különböző tejtermékekben levő laktózt, azaz tejcukrot. Amennyiben a betegség valamely más kór kísérőbetegsége (például egy krónikus bélgyulladásé), akkor az ebből való felgyógyulást követően a laktóz-intolerancia is hamarosan elmúlik. Ha azonban a betegség nem kísérőjelleggel alakul ki, a tejcukornak ki kell kerülnie az étrendből, ettől a betegség tünetei azonnal enyhülni fognak.





























Lébőjt kurák

Vörös és feketefél bögre fekete áfonya
fél bögre paradicsom
1 bögre jég
A jeget zúzd apróra, és a többi hozzávalóval együtt tedd a turmixgépbe. Töltsd ki hosszú nyakú poharakba,

Ananászos-papayás turmix1 papaya
1 doboz zsírszegény joghurt
fél bögre friss ananász
fél bögre tört jég
1 evőkanál kókuszreszelék
Tedd a hozzávalókat turmixgépbe, majd turmixold körülbelül 30 másodpercig. Ha rostosabban szereted,

 Almás-répás turmix1 bögre szójatej
1 alma
1 kisebb sárgarépa
Reszeld le az almát és a répát, majd turmixold össze a tejjel. Egy kevés tört jeget is adhatsz hozzá.
Zöld teás gyümölcsturmix1 dl zöld tea
1-2 csepp méz
másfél bögre áfonya
egy banán fele
fél bögre szójatej


Készítsd el a teát, majd turmixold az összetevőket, míg lágy elegyet nem kapsz
Erdei gyümölcs mixmásfél bögre erdei gyümölcs
1 bögre narancslé
1 doboz zsírszegény joghurt
1-2 csepp méz

Tedd a hozzávalókat turmixgépbe. Turmixold körülbelül egy percig, míg teljesen sima nem lesz az állaga.

 Zöld bomba1 bögre zsírszegény tej
fél bögre joghurt
4-5 kivi


Tedd turmixgépbe a hozzávalókat. Turmixold teljesen simává, majd töltsd hosszúkás pohárba.

Áfonyaturmix1 bögre zsírszegény tej
1 bögre áfonya
1 evőkanál lenmagolaj

Tedd az áfonyát a tejjel együtt a turmixgépbe, és turmixold egy percen keresztül. Ha kész, öntsd pohárba,

A legfinomabb turmix1 doboz zsírszegény joghurt
1 banán
fél bögre narancslé
6-7 eper vagy 10 szem málna

Tedd a turmixgépbe a gyümölcsöket a joghurttal és a narancslével együtt, majd turmixold 20 másodpercig.


Epres-kivis turmixmásfél bögre hideg almalé
1 banán
2 kivi
5-6 fagyasztott vagy friss eper
1-2 csepp méz


























Keverd össze a gyümölcsdarabokat a mézzel, majd tedd az egészet turmixgépbe, és öntsd hozzá az

Málnaturmix1 bögre zsírszegény tej
1 evőkanál citromlé
fél bögre zsírszegény joghurt
1 bögre málna

Tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és turmixold addig, míg teljesen sima nem lesz. Díszítsd mentalevéllel.

Almás-fűszeres turmixfél bögre szójatej
fél bögre zsírszegény joghurt
csipet mézeskalács-fűszerkeverék
1 közepes alma

A feldarabolt almát a többi hozzávalóval együtt turmixold egy percen át. Ha kész, öntsd hosszúkás pohárba,

Klasszikus banánturmixfél bögre tej
fél bögre joghurt
fél banán
1 evőkanál méz

Tedd a hozzávalókat a turmixgépbe, majd turmixold addig, míg teljesen sima nem lesz. A végén

 Trópusi turmixfél bögre mangó és avokádó
fél bögre mangólé
1 dl zsírszegény joghurt
1 evőkanál zöldcitromlé

Turmixold össze a hozzávalókat. Töltsd az italt hosszúkás pohárba, majd díszítsd mangószelettel és

Gyömbéres banánturmix1 banán
1 doboz zsírszegény joghurt
1 teáskanál méz
fél teáskanál gyömbér

A joghurtba keverd bele a gyömbért és a mézet, majd tedd a banánnal együtt a turmixgépbe

Ananászturmix1 bögre zsírszegény tej
1 bögre ananász
2 evőkanál mentalevél
1 marék jégkocka

Tedd a hozzávalókat a turmixgépbe, majd turmixold egy percen át. Ha kész, öntsd hosszúkás pohárba.

Spenótos-epres turmix1 bögre zsenge spenót
1 bögre eper
fél bögre áfonyalé
6 szem brazil dió

A spenótot tépkedd apróbb darabokra, az epret pedig kockázd fel. A brazil diót próbáld meg lereszelni,

 Citrusbomba1 bögre szójatej
fél bögre joghurt
2 evőkanál citromlé
1 közepes narancs

Hámozd meg, majd aprítsd fel a narancsot, azután a többi hozzávalóval együtt turmixold egy percen
GyömbérA gyömbér serkenti az emésztést és megkönnyíti a gyomor munkáját. Fehér húsokkal izgalmas

FahéjA fahéj elősegíti a zsírbontást, gyorsítja az anyagcserét és fertőtleníti az emésztőszerveket.






LEVES DIÉTA

1.nap
R: 1 szelet kenyér light vajjal+kávé
E: borsó leves
V: borsó leves

2.nap
R: 1 szelet piritos light vaj+ kávé
E: borsó leves
V: borsó leves

3.nap
R: 1 szelet piritos light vaj+dzsem +kávé
E: káposzta leves
V: káposzta leves

4.nap
R: 1 szelet piritos +túro light tejföllel+ kávé
E: káposzta leves
V: káposzta leves

5.nap
R: 1 szelet pirítós light vajjal+kávé
E: karfiol leves
V: karfiol leves

6.nap
R: 1 szelet pirítos + kávé
E: karfiol leves
V: karfiol leves

7.nap
R: 1 szelet piritos+kávé
E: brokkoli leves
V: brokkoli leves

Minden nap uzsonnára ha éhes vagy gyümölcsöt eszel 1 darabot.

1.nap

Reggeli: 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós teljes kiorlésű 2 főtt tojással, paradicsommal
Ebéd: 1 szelet grillezett sovány hús, csemege uborka
Vacsora: görög saláta, alma + 1 joghurt

2. nap

 R: tonhalkonzerv + 1 pirítós
E: 2 db. fott tojas, zold salata, paradicsom
V: 5 dkg. fott sonka, salata

3.nap

R: 2 fott tojas, salata
E: 1/2 grill csirke, salata
V: alma + joghurt

4.nap

Reggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós teljes kiorlésű 2 főtt tojással
14 ig Ebéd : 1 db párolt csirke mell, kertész salaival amit szeretsz pici oliva olajjal és balzsam ecettel és pici facsart citrom a tetején
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir

5.nap

R: tea + tonhalkonzerv+1 piritós+ubi
E: Leves (zöldség)+ kávé
U: 15 dkg cseresznye vagy alma+körte
V: 10 dkg túró+2tk. joghurt

6.nap

R: ½ banán v. málna turmix
E: 4 csirkeszárny tepsiben sütve salátával (uborka+paprika+hagyma)+ kávé
U: dinnye
V: 1 light joghurt

7.nap

R: kávé+ 2 főtt tojás+1 pirítós+ 2 paradicsom+hagyma
E: marhahús levesből a  husi tormával – répával
U: alma vagy dinnye
V: 1 joghurt

Kétszersült vagy rozs kenyér
Gyümölcs: a kompótot kivéve
Napi 2 liter mentes víz

1. nap
Reggeli: tea citrommal, cukor nélkül
Ebéd: 1 szelet grillezett sovány hús, csemege uborka
Vacsora: görög saláta
Görög saláta
Hozzávalók 4 személyre: 3 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 fej saláta, 10 dkg feta sajt, 2 evőkanál vörösborecet, 3 evőkanál olívaolaj, 20 fekete olívabogyó
Előkészítés:
1.) A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, a magokat egy kiskanál segítségével kivájjuk, majd az uborkát feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk és felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, húsát kockákra aprítjuk. A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépjük. A feta sajtot feldaraboljuk.
Elkészítés:

1.) Az ecetet, az olívaolajat és 1 evőkanál vizet összekeverünk; sóval, borssal ízesítjük.
2.) A salátacsíkokat, a paradicsomot, az uborkát, a hagymát és a
zöldpaprikát 4 tányéron szétosztjuk, ráöntjük az öntetet, és a tetejére tesszük a feta sajtot meg az olívabogyókat.

2. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé cukor nélkül
Ebéd:  párolt spenót
Vacsora: brokkolisaláta, gyümölcs
Brokkolisaláta
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg brokkoli, 4 tojás, 2 teáskanál ecet, 4 teáskanál olaj, 2 teáskanál mustár
Előkészítés:
1.) A brokkolit sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük.
2.) A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk.
Elkészítés:

1.) A brokkolit rózsáira szedjük, salátástálba tesszük, ráhelyezzük a tojásszeleteket.
2.) Az olajat az ecettel és a mustárral simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük.
esszük hozzá a szőlőszemeket. Ha kész, és túlzottan savanykásnak találjuk, kevés édesítőporral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, úgy kínáljuk
3. nap

R: fekete kave kis tejjel, 1 kis szelet kenyer
E: 2 db. fott tojas, zold salata, paradicsom
V: 5 dkg. fott sonka, salata
4. nap R: fekete kave, kis szelet kenyerke
E: 1 db. fott tojas, nyers vagy dinsztelt kaposzta, 15 dkg. sajt light
V: sima kefir vagy joghurt, gyumolcs 1 körte
5. nap

R: fekete kave tejjel, reszelt sarga repa citrommal
E: hal, paradicsom
V: ananász szelet
6. nap

R: fekete kave, 1 szeletke kenyer
E: 1/2 grill csirke, salata
V: 2 fott tojas, salata
7. nap R: citromos tea cukor nelkul
E: gyumolcs 3 db bármit
V: Barmit, amit szeretsz, amennyit akarsz J))








Hétfõ
Reggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós teljes kiorlésű
2 főtt tojással
1 db paprika, só nélkül egyenlore
14 ig Ebéd : 1 db párolt csirke mell, kertész salaival amit szeretsz pici oliva olajjal és balzsam ecettel és pici facsart citrom a tetején egy pár szem mandulával 5 – 6 db
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir
KeddReggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós 
2 tükörtojással
1 db paprika , só nélkül egyenlore
11 ig Tízórai : 1 pici szollo
14 ig Ebéd : 1 db párolt csirke mell, kertész salaival amit szeretsz pici olíva olajjal és balzsam ecettel és pici facsart citrom a tetején egy pár szem mandulával 5 – 6 db
16 ig Uzsonna 1 db alma
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir
SzerdaReggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós 
1 pohártúró 1 joghurttal elkeverve 
14 ig Ebéd : fél zacskó párolt barna rizs paradicsom salival
16 ig Uzsonna 1 db narancs
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir

CsütörtökReggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós barna kenyérbol
4 szelet csirke mell sonkával 3 retekkel
11 ig Tízórai : a1 alma zold
14 ig Ebéd : csirke husi leves sok sok répa sárga fehérrel és   tészta nélkül
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir

PéntekReggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 1db pirítós barna kenyérbol
2 főtt tojással
1 db paprika 1 paradicsom  pici só és bors lehet
14 ig Ebéd : 1 db sült  csirke mell, kertész salaival amit szeretsz pici olíva olajjal és balzsam ecettel és pici facsart citrom a tetején egy pár szem mandulával 5 – 6 db
16 ig Uzsonna 2 db kiwi
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefir
SzombatReggeli 9 ig  : 1 pohár salaktalanító tea étkezés elott, 
2 tükörtojással
1 db paprika, só nélkül egyenlore
11 ig Tízórai : 2 db alma
14 ig Ebéd : 1 db párolt csirke mell, kertész salaival amit szeretsz pici oliva olajjal és balzsam ecettel és pici facsart citrom a tetején egy pár szem
19 ig Vacsora: 2  joghurt vagy  5 dkg túró vagy vagy 2 kefirVasárnap 
csak héjában sült krumplit  - 2 db joghurt -



Hétfő
R: tea (édesítővel) + tonhalkonzerv+1 piritós+ubi
E: Leves (zöldség)+ kávé
U: 15 dkg cseresznye
V: 10 dkg túró+2tk. joghurt + 2 ubi
Kedd
R: tea + 2 tojás+2 mozzarellalight golyó+ hagyma rántottának v. gombás rántotta
E: 1 szelet csirkemell+5dkg barnarízs sárgarépával+kávé
U: 1 alma+ kis marék mogyoró
V: 4 mozzarella golyó+1/2 tejföl light +2 ubi
Szerda
R: ½ banán v. málna turmix
E: 4 csirkeszárny tepsiben sütve salátával (uborka+paprika+hagyma)+ kávé
U: cseresznye
V: 1 light joghurt
Csütörtök
R: kávé+ 2-3 zabkeksz
E: krumpli  főzelék joghurttal és keményítővel sürítve+ kávé
U: 1 őszibarack
V: sült zöldség csirkemellel
Péntek
R: kávé+ 1 piritós +dzsem
E: rák+barnarizs zöldségekkel (hagyma, répa, karfiol)+kávé Vagy
gombáslight tejfölös szósz tk. tésztával?
U: 10 szem mandula
V: 1 tejföl 2 ubi
Szombat
R: kávé+1 pirítós+ 5 szelet sonka +paprika
E: 1 szelet grill husi +tejfölös fejessali+kávé
U: 1 zöldalma
V:cézársali v. tzatziki 1 szelet husival
Vasárnap
R: kávé+ 2 főtt tojás+1 pirítós+ 2 ubi
E: marhahús levesből a  husi tormával - répával
U. túrógolyó (pici joghurt kis kókuszos reszelékkel édesítővel)
V: leves sok zöldséggel

Egyéb:
kávé 0,5%-os tejjel max kis csésze, tea fekete,
Nikinek bevált!!!
Minden reggel salaktalanító teával kezdel
Uzsira mindig egy gyümit (banánt azt nem)

1 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle barna
Ebéd: 2 főtt tojás vagy 3 kanáltúró joghurttal… ez az összes tojásnál érvényes, ha valaki nem szereti, retek 3db vagy fél uborka
Vacsora: 1 szelet sovány hús olívaolajon átsütve salival

2 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle, light dzsem kis kanállal,  light vaj
Ebéd: 1 szelet sovány hús grillezve, zöldsaláta
Vacsora: csirkemell sonka 6 db hozzá torma reszelt egy kanál 2 kiwi


3 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle 5 szelet csirkemell sonka 2 paradicsom
Ebéd: 2 főtt tojás, saláta és paradicsom, citrom,  bors
Vacsora: csirkemell sonka 1 zold almával

4 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle light dzsem light vaj
Ebéd: 2 főtt tojás, nyers vagy főtt sárgarépa, sajt
light 4 db
Vacsora: natúr joghurt, gyümölcs 1 alma

5 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle 2 tojás vagy ubi
Ebéd: párolt hal, paradicsom, citrom, bors mustár
Vacsora: 1 nagy szelet hús grillezve, zöldsaláta


6 nap
Reggeli: tea, 1 zsemle
Ebéd: grillcsirke melle 1 db
Vacsora: 2 főtt tojás, sárgarépa 3db olíva olajon sütve

7 nap
Reggeli: tea - 2 db túró Rudi
Ebéd: 1 szelet sovány hús grillezve, gyümölcs
Vacsora: bármelyik előző vacsorák szabadon választott


Szigorú betartás az ételek nem helyettesíthető mással, és ki nem hagyhatók. Csak ásványvizet lehet fogyasztani napi 2,5 l


Zsuzsinak bevált!!
                   
1. nap R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit leve
E: sovány husi vagy felvágott + paradicsom saláta + kávé vagy tea
V: roston sült hal + saláta (paradicsom, fejes sali) + grapefruit vagy s.dinnye + kávé vagy tea
2. nap
R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit leve
E: gyümölcssaláta + kávé vagy tea
V: marhahús + párolt vagy sült zöldség + kávé vagy tea
3. nap
R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit
E: tonhal citrommal ízesítve + grapefruit* + kávé vagy tea
V: 2 szelet sovány husi + saláta (fejessali, uborka, paradicsom, zeller) + kávé vagy tea
4. nap
R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit
E: 2 tojás + zsírszegény túró + 10 dkg cukkíni (vagy zöldbab, vagy paradicsom) + 1 pirítós + kávé vagy tea
V: grill vagy főtt csirke + spenót vagy zöldbab + kávé vagy tea
5. nap R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit
E: pár szelet kemény sajt + spenót + 1 kétszersült + kávé vagy tea
V: grillezett hal + saláta (nyersen vagy főzve) + 1 kétszersült + kávé vagy tea

6. nap
R: kávé vagy tea (édesítővel) + grapefruit
E: gyümölcssaláta ** + kávé vagy tea
V: grillcsirke + saláta (fejes sali, paradicsom) + grapefruit + kávé vagy tea 7. nap

R: kávé vagy tea (édesítővel) + ½ grapefruit
E: csirke + saláta (fejes sali, paradicsom) + grapefruit* + kávé vagy tea
V: főtt vagy grillezett hús + saláta (fejessali, uborka, paradicsom, zeller) + kávé vagy tea 


Szabályok: Igyál elég folyadékot! Mindig azt edd, ami le van írva. Ne igyál alkoholt. Ha napközben éhes vagy, rágcsálj répát, vagy saláta levelet. A kávé és tea csak édesítővel. Tilos a tej vagy cukor. A húsok csak soványak lehetnek. Tilos a zsíros hús. Ugyancsak tilos a szósz, a majonéz, a ketchup, olaj vagy bármilyen zsír.  A salátát csak citromlével, vagy édesítős ecettel ízesítsd. Nem muszáj mindent megenni, ami le van írva, a lényeg, hogy ne cserélj le semmit másra.



Több variáció lehetséges ebből az étrendből…(válaszd azt, amelyik tetszik:-))

Hétfő 1 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1db zöld alma 5 szem diák csemege
E:
Leves 1 tányérral zöldség + durum tészta
U:
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva

Kedd 2 nap:
R:
Barna zsemle 1 db light vajjal 2 paradicsom 1 tojásból rántotta
T:
1 db körte
E:
Leves 1 tányérral zöldség
U:
V:
Sült zöldségek, amit szeretsz 5 dkg túróval

Szerda 3 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1 fürt szőlő
E:
Párolt hal jég salival, balzsam ecet citrommal, paradicsommal kispohár barna rizzsel
U:
Fél banán turmix
V:
2 pohár joghurt

Csütörtök 4 nap:
R:
1 barna zsömi light vaj dzsemmel
T:
2 tükörtojás zöldségekkel
E:
Leves 1 tányérral zöldség + durum tésztával
U:
Fél banán
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva

Péntek: 5 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1 fürt szőlő
E:
Párolt hal jég salival, balzsam ecet citrommal
U:
Málna turmix 1. 5 tejjel
V:
2 pohár kefir

Szombat _ Vasárnap:

Amit szeretnél… de nekem le kell majd írnod pontosan, mikor mit ettél… Szeretném tudni, hogy egy ilyen hét mit vált ki belőled…


Hétfő 1 nap:
R:
Zöld teával kezded a reggeled 2dl + kávé 3 db jó reggelt keksszel) légy szíves
T:
1db zöld alma 5 szem diák csemege
E:
Leves 1 tányérral zöldség
U:
1db zöld alma 
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva

Kedd 2 nap:
R:
Zöld teával kezded a reggeled 2dl + kávé 3 db jó reggelt keksszel) légy szíves
T:
1 db körte
E:
Leves 1 tányérral zöldség
U: 1db körte
V:
Sült zöldségek, amit szeretsz 5 dkg túróval

Szerda 3 nap:
R:
Zöld teával kezded a reggeled 2dl + kávé 3 db jó reggelt keksszel) légy szíves
T:
1 fürt szőlő
E:
Párolt hal jég salival, balzsam ecet citrommal, paradicsommal kispohár barna rizzsel
U:
Fél banán turmix
V:
2 pohár joghurt



Csütörtök 4 nap:
R:
Zöld teával kezded a reggeled 2dl + kávé 3 db jó reggelt keksszel) légy szíves
T:
2 tükörtojás zöldségekkel
E:
leves 1 tányérral zöldség + durum tésztával
U:
Fél banán
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva


Péntek: 5 nap:
R:
Zöld teával kezded a reggeled 2dl + kávé 3 db jó reggelt keksszel) légy szíves
T:
1 fürt szőlő
E:
Párolt hal jég salival, balzsam ecet citrommal
U:
Málna turmix 1. 5 tejjel
V:
2 pohár kefir


Hétfő 1 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1db zöld alma 5 szem diák csemege
E:
Leves 1 tányérral zöldség
U:
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva

Kedd 2 nap:
R:
Barna zsemle 1 db light vajjal 2 paradicsom 1 tojásból rántotta
T:
1 db körte
E:
Leves 1 tányérral zöldség
U:
1 zöld alma
V:
Sült zöldségek, amit szeretsz 5 dkg túróval

Szerda 3 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1 fürt szőlő

E:
Párolt csirke jég salival, balzsam ecet citrommal, paradicsommal
U:
Fél banán turmix
V:
2 pohár joghurt

Csütörtök 4 nap:
R:
1 barna zsömi light vaj dzsemmel
T:
2 tükörtojás zöldségekkel
E:
Sült hal oliván sütve,  salival, balzsam ecet citrommal, paradicsommal
U:
Fél banán
V:
3 szelet tofu sütve 1 db paprika Kalifornia sütve vagy párolva


Péntek: 5 nap:
R:
Kis táltúró + 2 kanál tejföllel light, 1cs.  Petrezselymet vágunk bele, összekeverjük, 2 kemény tojással
T:
1 fürt szőlő
E:
3 szelet tofu sütve 3 db paradicsom sütve
U:
Málna turmix 1. 5 tejjel
V:
2 pohár kefir



1 fürt szőlő picike
1 db körte 5 szem diák csemege
1db zöld alma